Det här är styrelsen 2017

Karl Emanuelsson (Ordförande)

Jag och min fru Maria har våra två pojkar, Milton född 2011 och Matheus född 2013, på Smultronet. Vi besökte ett par olika förskolor i Mölnlycke och hade nästan bestämt oss när vi fick reda på att Skogsbäret finns. Vi bokade ett besök och det blev en Aha-upplevelse. Lärarna var fantastiskt trevliga och berätta om hela förskolan och dess arbetssätt. Vi blev väldigt positiva och valde denna förskola till våra barn.

Det är skönt att det är en liten och personligt förskola där man dagligdags har kontakt med nästan all personal och flera av de andra barnen. Det finns alltid gott om plats för frågor och samtal när man hämtar och lämnar sin barn.

Kommunikationen från förskolan mot föräldrar är föredömlig med nyhetsbrev, hemsida mm. Man kan lätt följa sitt barns utveckling och dagliga äventyr.

Christian Wathne (IT)

Jag är ny i styrelsen. Mitt uppdrag går ut på att ansvara för det tekniska på förskolan som datorer, Ipads, skrivare, hemsida och vårt intranät. Vi valde Skogsbäret dels för den goda maten som kommer från eget kök, dels den härliga och engagerade personalen. Bor i Orrekullen tillsammans med min fru Marjo och son Elliot född 2014 endast några minuters promenad från förskolan vilket också är väldigt positivt.

Helena Östlund (Nya Barn)

Min man Markus och jag flyttade till Mölnlycke 2013. Vi har Elin och Erik på Smultronet och är oerhört tacksamma och imponerade av den personal som finns på Skogsbäret. Vi upplever att personalen är fantastiska på att skapa en fin stämning i barngruppen och att låta alla barn ta sin plats. Skogsbäret ger precis den trygghet, värme och utveckling som vi önskar för våra barn. Mitt uppdrag i styrelsen är att marknadsföra Skogsbäret så att nya familjer hittar till oss och tillsätta nya barn när det finns lediga platser.

Erica Kuhn (Ekonomi)

Jag och min man Mathias är föräldrar till Livia (-12) och Felicia (-14) som går på avdelningen blåbäret. För oss var det en självklarhet att välja kooperativ förskola där man har möjlighet att påverka och engagera sig i sina barns vardag.

Genom de gemensamma aktiviteterna och de åtaganden som finns kommer man personalen, övriga föräldrar och barn nära. Vi uppskattar den familjära och varma känslan som Skogsbäret utstrålar. Att veta att mina barn går till en förskola med engagerad och kunnig personal känns tryggt. Skogsbärets egna kock serverar fantastisk mat som barnen mer än gärna berättar om!

Mitt uppdrag i styrelsen är att vara kassör där jag ansvarar för de ekonomiska frågorna.

Maria Dillström (Sekreterare)

Jag och min sambo Martin flyttade till Mölnlycke hösten 2014. Vår dotter Amanda, född 2013 började då på Smultronet och har trivts jättebra sedan starten. Det har alltid känts tryggt och bra att lämna henne och vi har alltid känt oss välkomna när vi kommer. Amandas lillebror Alvin, född 2014 kommer såsmåningom också att börja på Smultronet. Vi tycker att kooperativ är positivt eftersom vi har insyn i förskolans verksamhet och har möjlighet att påverka. Genom de insatser man gör har man också möjlighet att lära känna andra föräldrar på förskolan. Jag är med i styrelsen sedan höstterminen 2015.

Sara Olsson (Personalkontakt)

Vår familj flyttade från ”stan” till Mölnlycke sommaren 2013 och hade då turen att hitta till Skogsbäret och närmare bestämt avdelningen Smultronet. Trots att det är långt ifrån den närmaste förskolan för oss, är det vårt självklara val. Vi ser det som en fördel att det är ett kooperativ så att vi har en bättre inblick i verksamheten men det är helt klart personalen som är den avgörande faktorn. Från första uppföljningssamtalet förstod jag att mina barn är sedda och behandlade som de individer de är. Dessa fantastiska fröknar skapar en lugn och trygg miljö utan brist på äventyr och aktiviteter vilket ger barnen den allra bästa möjligheten att utvecklas och lära sig nya saker. Jag är glad att nu via styrelsearbetet vara med och stötta denna fantastiska arbetsplats för både barn och pedagoger.